ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ПІДГОТОВКИ ДОСЛІДНИКІВ І ПРАКТИКІВ ІЗ РОЗВИТКУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ МІСЦЕВИХ ГРОМАД

Автор(и)

  • Tatiana L. Liakh Київський університет імені Бориса Грінченка
  • Alona O. Popova Київський університет імені Бориса Грінченка, м. Київ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.28925/2312-5829.2017.1-2.14554

Ключові слова:

бакалаврська програма, вищий навчальний заклад, громада, магістерська програма, організація громади, підготовка фахівця до роботи в місцевій громаді, розвиток громади

Анотація

У статті авторами аналізуються підходи до підготовки фахівців і дослідників у вищих навчальних закладах Європи з розвитку та організації громад. Автори звертають увагу на причини підготовки таких фахівців у європейських вищих навчальних закладах, а також презентують ряд бакалаврських та магістерських програм з підготовки дослідників та практиків, акцентуючи увагу на різноманітті суб’єктів, залучених до розвитку та організації місцевих громад у європейських країнах. Зокрема, вони порівнюють підходи до підготовки фахівців і дослідників з розвитку та організації місцевих громад у вищих навчальних закладах Великої Британії та континентальної Європи.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографії авторів

Tatiana L. Liakh, Київський університет імені Бориса Грінченка

Кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини, доцент

Alona O. Popova, Київський університет імені Бориса Грінченка, м. Київ, Україна

асистент, аспірант кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, голова наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Інституту людини

 

Посилання

Семигіна Т. В. Військовий конфлікт в України: виклики та можливості для соціальної роботи//Україна в сучасному світі: виклики і можливості. Збірник тез міжнар. наук.конф. (13-14 квітня 2016 р.). – Т.1. − К.: Акад. праці, соц. відносин і туризму, 2016. – С. 10-12, DOI: 10.13140/RG.2.1.3865.7521.

Anna Randle, Warren Hatter Making Community Leadership Real – New Local Government Network: London, 2005. – 22 p.

Hochschule für angewandte Wissenschaften München [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.sw.hm.edu/en/course_offerings/englishversion_1.en.html.

Jia G. Liang, Lorilee R. Sandmann Leadership for Community Engagement – Journal of Higher Education Outreach and Engagement, Volume 19, Number 1, 2015 – p. 35-63.

London Metropolitan University [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.londonmet.ac.uk/courses/undergraduate/community-development-and-leadership---bsc-hons.

London School of Economics and Political Science [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.lse.ac.uk/DPBS/Study/programmes_and_courses/msc_programme_options.aspx.

Downloads


Переглядів анотації: 289

Опубліковано

2017-03-24

Як цитувати

[1]
T. L. Liakh і A. O. Popova, «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ПІДГОТОВКИ ДОСЛІДНИКІВ І ПРАКТИКІВ ІЗ РОЗВИТКУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ МІСЦЕВИХ ГРОМАД», OD, с. 145–154, Бер 2017.

Номер

Розділ

Інтернаціоналізація вищої освіти